Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΟΥ


Το χωριό μας από μακρυά.


Η Στεφανιά βρίσκεται στην Πελοπόννησο, στον νομό Λακωνίας.

Ξεκινώντας από την Σπάρτη και με νότια πορεία στα 40 περίπου χιλιόμετρα εθνικής οδού, συναντάμε το χωριό το οποίο αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Σκάλας.

Η Στεφανιά είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε λόφο και έχει υψόμετρο κάπου τα 30 μέτρα (στο σημείο της πλατείας του χωριού).

Ο σημερινός μόνιμος πληθυσμός φτάνει περίπου τους 450 κατοίκους και αποτελείται από 3 οικισμούς : το κυρίως χωριό της Στεφανιάς και τους παραπλήσιους οικισμούς Κασιμιάνικα και Σούλι.

Ιστορικά το χωριό παρουσιάζεται το 1829 όπου αναφέρεται και στην πρώτη πληθυσμιακή απογραφή της Πελοποννήσου του υπό τότε ηγέτη των γαλλικών δυνάμεων της Πελοποννήσου Νικόλαου - Ιωσήφ Μαιζών (Nicolas Joseph Maison)

Η γεωγραφική θέση του χωριού (προστασία του από τους γύρω λόφους και βουνά από το ψύχος και τον αέρα) καθώς και οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν (εύκρατο κλίμα και μεγάλη μέση ετήσια θερμοκρασία σε όλες τις εποχές) σε συνδυασμό με γεωσυστατικά του εδάφους (υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο), δημιουργούν ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας και παραγωγής της ελιάς, της πορτοκαλιάς και κηπευτικών καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑΡΞΗ BLOG

Από σήμερα, σε αυτό το blog θα γίνει μια προσπάθεια παρουσίασης και ανάδειξης του χωριού "Στεφανιά" που βρίσκεται στα νότια του νομού Λακωνίας στην Πελοπόννησο και ανήκει στον δήμο Σκάλας.
Καλή αρχή !!!