Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (ΕΝΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΣΕ ΝΕΟ ΔΗΜΟ)

Αγαπητοί συγχωριανοί, μετά την ακύρωση του σχεδίου ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (σχέδιο διοικητικής αναδιοργάνωσης της χώρας) την θέση του ήρθε να λάβει το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ με τον ίδιο στόχο.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται οι δήμοι στον νομό Λακωνίας θα συμπιεστούν σε 5. Έτσι η νέα διοικητική οργάνωση στον νομό μας θα έχει ως εξής :

ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ :

1) Δήμος Σπάρτης

2) Δήμος Ευρώτα

3) Δήμος Επιδαύρου Λιμηράς

4) Δήμος Μάνης

5) Δήμος Ελαφονήσου

ΠΑΛΑΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ :

Σπάρτης, Μυστρά, Οινούντος, Πελλάνας, Φάριδος, Θεραπνών και κοινότητα Καρυών = Δήμος Σπάρτης (με έδρα την Σπάρτη)


Σκάλας, Έλους, Κροκεών, Γερονθρών και Νιάτων = Δήμος Ευρώτα (με έδρα την Σκάλα)

Μολάων, Ζάρακα, Ασωπού, Μονεμβασιάς, Βοιών = Δήμος Επιδαύρου Λιμηράς (με έδρα τους Μολάους)

Γυθείου, Οιτύλου, Ανατολικής Μάνης και Σμύνους = Δήμος Μάνης (με έδρα το Γύθειο)

Κοινότητα Ελαφονήσου = Δήμος Ελαφονήσου (με έδρα την Ελαφόνησο)

Όπως βλέπετε παραπάνω,
ο δήμος Σκάλας στον οποίο ανήκουμε θα ενοποιηθεί με τους άλλους 4 υπάρχοντες δήμους (Έλους, Κροκεών, Γερονθρών και Νιάτων) για την δημιουργία ενός καινούργιου, με την ονομασία ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ/ ΠΑΣΧΑ





ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ.
Η Στεφανιά εύχεται σε όλους τους κατοίκους της,
στους συγγενείς, στους φίλους και στους αναγνώστες του blog.

"ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"

"ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ".

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

17 ΜAΡΤΙΟΥ 1821 (ΈΝΑΡΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ)

Έλληνες, Πελοποννήσιοι, Μανιάτες, Ήρωες...
Πάντα Γενναίοι, Αγωνιστές και Ελεύθεροι.
Ζήτω το Έθνος!




Η πρώτη (ανεπίσημη) έναρξη του αγώνα των Ελλήνων κατά της τούρκικης κυριαρχίας έγινε στον νομό Λακωνίας.
Στις 17 Μαρτίου του 1821 στην Αρεόπολη συγκεντρώθηκαν οι πρόκριτοι της Μάνης και όλοι οι ένοπλοι Μανιάτες με αρχηγό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που είχε εκλεγεί αρχηγός από τη Συνέλευση των Κιτριών. Εκεί μετά τη δοξολογία, μπροστά στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, ύψωσαν το λάβαρο του Αγώνα, δηλαδή τη Μανιάτικη Σημαία. Η σημαία ήταν λευκή, με μπλε σταυρό στη μέση. Στη πάνω πλευρά έγραφε"ΝΙΚΗ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ" και στη κάτω το ένδοξο "ΤΑΝ Η' ΕΠΙ ΤΑΣ".

Εκεί κήρυξαν το πόλεμο στη Τούρκικη αυτοκρατορία, γι’ αυτό η σημαία τους έγραφε "ΝΙΚΗ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ" και όχι «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ», επειδή οι Μανιάτες ποτέ δεν σκλαβώθηκαν στους Τούρκους. Επανάσταση έκαναν οι υπόλοιποι Έλληνες που διεκδικούσαν την Ελευθερία τους.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ"

Αγαπητοί Στεφανιώτες, την Παρασκευή 19 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων (για ανθρωπιστική βοήθεια) στο πνευματικό κέντρο του χωριού μας από τον Σύλλογο Γυναικών Στεφανιάς.

Οι κυρίες / μέλη του συλλόγου συγκέντρωσαν όλη την περασμένη εβδομάδα τα τρόφιμα που διέθεσαν οι πολίτες και τα παρέδωσαν στο Γηροκομείο Ελίκας που ανήκει στην δικαιοδοσία του Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασιάς και Σπάρτης.

Με την αποπεράτωση της δράσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο καλεσμά του γυναικείου συλλόγου καθώς και τις τοπικές εφημερίδες και τα site / blogs που διαφήμισαν αυτήν την δράση.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ

"Κάπου κοντά μας υπάρχει μιά ψυχή που δυστυχεί... δεν έχει τα άμεσα τα προς το ζήν. Την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, όλοι οφείλουμε να νοιαστούμε τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο..."



Συγχωριανοί Στεφανιώτες, σας ενημερώνουμε πως ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς, ξεκίνησε μια προσπάθεια Συλλογής Τροφίμων για το Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, το οποίο με την σειρά του θα τα διαθέσει σε άλλο δικό του ίδρυμα που χρειάζεται βοήθεια.
Για αυτόν τον λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου καλεί τους ιδιαίτερα ευαίσθητοποιημένους κατοίκους του χωριού μας και τους πολίτες του Δήμου μας που θέλουν να συνδράμουν στην επίτευξη της δράσης, να βοηθήσουν στην συγκέντρωση αγαθών που θα γίνει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Στεφανιάς. Τα προσφερόμενα υλικά θα πρέπει να είναι συσκευασμένα και να μην έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ιδανικά τρόφιμα : παιδικές τροφές, γάλατα, όσπρια, κονσέρβες, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη κ.λ.π Η χρονική διάρκεια της προσφοράς και οι ώρες παράδοσης θα είναι από Δευτέρα 15 Μαρτίου έως Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 και ώρες από 6 έως 7 το απόγευμα.

Καλός ο σκοπός, λίγο το κόστος. Αξίζει και μπορούμε όλοι να συνδράμουμε!

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ



για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας !!!