Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ο ΚΛΑΥΣΙΓΕΛOΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά σχετικά με την χωρίς γυρισμό οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, διότι έχουμε άποψη για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Ωστόσο, θα πούμε μόνον αυτά...
Είμαστε απλοί, απογοητευμένοι και οργισμένοι Έλληνες πολίτες, άντρες και γυναίκες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι,
Αγρότες,
Aσφαλισμένοι στο ΙΚΑ, ΤΣΑ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΣΑΥ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κλπ,
Ελευθ. Επαγγελματίες,
Άνεργοι,
Πτυχιούχοι,
Μεροκαματιαρήδες
Δημόσιοι υπάλληλοι,
Συνταξιούχοι,
Υπάλληλοι με μισθό κάτω από 800 ευρώ ή και λίγο παραπάνω,
Άνθρωποι που μετά το λύκειο δεν είχαν την τύχη ή την άνεση να σπουδάσουν,
Άνθρωποι μεγάλοι που έχουν οικογένεια (παιδιά και εγγόνια),
Άνθρωποι νέοι που μόλις ξεκίνησαν την οικογένειά τους ή δεν έχουν ακόμη παιδιά,
Άνθρωποι που έχουν χρέη από προσωπικά και στεγαστικά δάνεια ή και πιστωτικές κάρτες,
Άνθρωποι που έχουν πάγια και καθημερινά έξοδα (ενοίκιο, τέλη αυτοκίνητου, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κινητό, βενζίνη για το αμάξι και service, super market, λαϊκή, κρεοπωλείο, φροντιστήρια παιδιών, ασφάλειες ζωής και αυτοκινήτου, έξοδα ένδυσης και υπόδησης) κλπ.
Από την στιγμή που θα λάβουμε το δανεικό πακέτο οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης από το ΔΝΤ για την αποφυγή χρεοκοπίας της Ελλάδας, δυστυχώς θα χρεοκοπήσουν όλοι οι ανωτέρω και θα θιγούν τα συμφέροντα αυτών που βρίσκονται στα κατώτερα επίπεδα της οικονομικής σκάλας.
Δεν είναι ειρωνικό ; Θα χρεοκοπήσουμε ο καθένας μας προσωπικά για να σώσουμε την χώρα μας…
Ή μήπως είναι τελικά σωστό να κάνουμε αυτήν την θυσία ;
Για την Ελλάδα ρε γ…….
Μήπως το όλο θέμα είναι «δούναι και λαβείν»;
Να δώσουμε και εμείς κάτι στην χώρα μας σαν αντάλλαγμα , για τα τόσα που μας δίνει (που μας γεννάει, μας μεγαλώνει και μας θρέφει;)
Ήρθε λοιπόν η στιγμή που πρέπει να θυσιαστούμε και γίνουμε ήρωες για να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να αφορά μόνον το κατώτερο κοινωνικό ή οικονομικό σύνολο των πολιτών αλλά κυρίως εσάς (μην σου πω μόνον εσάς) που τρώτε με δέκα μασέλες και χρυσά πιρούνια, εσάς που βάζετε τα φακελάκια, τις μίζες και τα κλεμμένα χρήματα μέχρι και στις κάλτσες σας.
Τα ακούτε όλα αυτά εσείς οι 300; Εσείς που κάθεστε στα χαρακώματα και στα θρανία της Βουλής ανά κόμμα. Εσείς που εν μέσω μίας τέτοιας κρίσης που φέρνει το κράτος μας στο χείλος του γκρεμού, αντί να ενωθείτε όλοι μαζί και να βάλετε κάτω τους 300 εγκεφάλους σας, μπας και κατεβάσετε καμία καλή ιδέα από κοινού και καταφέρετε κάτι, ακόμη και τώρα είστε διαχωρισμένοι, προσπαθώντας να φάτε τις σάρκες σας, βάζοντας τρικλοποδιές, επισημαίνοντας τα λάθη των άλλων και χειροκροτάτε μόνον την παράταξή σας ή απιδοκιμάζετε μόνον "το εκθρικό στρατόπεδο". Εσείς, οι πρώην, οι νυν και οι επόμενοι, καθώς και όλοι οι μεγαλομεγάλοι σε οποιονδήποτε κύκλο και αν ανήκετε. Με τα τεράστια σπίτια, εξοχικά, πισίνες, καταθετικούς λογαριασμούς, πολυτελείς διακοπές, υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα, εσείς με τις υψηλού status θεσεις, τους παχυλούς μισθούς, τις μεγάλες εταιρείες σας, τα γραφεία σας, τα ιατρεία σας κλπ.
«Όπου πάω, η Ελλάδα με πληγώνει» !!! Τώρα προσεχώς και στην χώρα μας !!!
Τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε ο υπουργός οικονομικών είναι αρκετά «αιχμηρά» και θα «ματώσουν» στο σύνολο όλους αλλά στοχοποιούνται οι οικονομικά ασθενέστεροι. Θα τους επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και παρόλο την επίπτωση που θα έχουν στο κοινωνικοοικονομικό σύνολο δεν γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσουν όπως αναμένεται ή αν θα χρειαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρθούν νέα σκληρότερα μέτρα. Βλέποντας και κάνοντας; Γεγονός είναι ότι όλη αυτήν η απότομη κατρακύλα της χώρας μας, δεν συνέβη τους τελευταίους μήνες. Ήταν το αποτέλεσμα συσσωρεμένων λανθασμένων επιλογών και ενεργειών καθώς και ανεύθυνης πολιτικής όλων των μπλέ και πράσινων κόκκων, -έ με συγχωρείτε κυβερνήσεων ήθελα να πω- που εξουσίαζαν το κράτος τα τελευταία 20 – 30 έτη, αλλά και των μικρότερων, δευτερευόντων κομμάτων που εξασκούσαν βαρετή και ανούσια αντιπολίτευση. Αν θα πρέπει να δοθεί ένα ποσοστό συνυπευθυνότητας των πολιτών σε αυτό το εξελισσόμενο πολυετές μπάχαλο θα ήταν μόνον ένα 10 % και αυτό γιατί οι πολίτες δεν γνώριζαν την «κρυφή ζωή της Ελλάδας». Οι Έλληνες κατέχουν την μεγαλύτερη δύναμη - εκείνη της ψήφου- (η οποία είναι σημαντικότερη όλων) αλλά η σταθερή ύπαρξη 2 μόνον μεγάλων κομμάτων και η ανυπαρξία σωστής αντιπολίτευσης ή άλλης εναλλακτικής πολιτικής λύσης και άξιων πολιτικών προσώπων, μειώνει αυτήν την δύναμη και δεν αφήνει περιθώρια παρά μόνον εκείνα της επανάληψης. Πράσινες, μπλε, πράσινες, μπλε επαναλαμβανόμενες σταυροβελονιές με πολύ μικρές κόκκινες λεπτομέρειες ενδιάμεσα.
«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την βράκα του αλλιώς.»
Το μόνο πράγμα που μένει σταθερό όλα αυτά τα χρόνια είναι οι 2 - 3 μεγάλες οικογένειες που εξουσιάζουν εναλλάξ τον τόπο. Γενικά η οικογένεια είναι σταθερή αξία στην Ελλάδα. Το τρίπτυχο «θρησκεία, πατρίς, οικογένεια» δεν είναι τυχαίο.
Εκείνο που αλλάζει είναι μόνον τα πρόσωπα. Καινούργια και φρέσκα κουβαλώντας την ιστορία των σογιών τους στις πλάτες τους σαν σίγουρο και άψογο βιογραφικό σημείωμα που έχει ως αποτέλεσμα την δίχως άλλο εδραίωσή τους στο κόμμα, στην Βουλή και στον εν γένει πολιτικό στίβο. Νέα παιδιά ή ανήψια που θεωρούν ότι κατέχουν δικαιωματικά αυτό το κληρονομικό δικαίωμα της εξουσίας. Γιατί άλλωστε νομίζετε ότι αυτές οι οικογένειες αποτελούνται από τόσα παιδιά; Για να υπάρχει "δυναμικό" επί πολλά χρόνια.
Από εδώ και πέρα θα κοπούν πολλά πράγματα. Ο βήχας, το γέλιο, τα περιττά έξοδα, οι αυξήσεις, οι συντάξεις, η αναπνοή κλπ. Οι -ονομαζόμενες- νέες γενεές θα έχουν την ανεπανάληπτη εμπειρία να βιώσουν ένα καινούργιο έπος του 40’ στη νέα στυλιζαρισμένη και εκσυγχρονισμένη έκδοση του, εκείνη του οικονομικού κραχ. Μπορεί να μην αντικρύσουν γκρεμισμένα κτίρια από βόμβες, πτώματα στις άκρες των πεζοδρομίων από πείνα ή από σφαίρες, θα βιώσουν όμως έναν πόλεμο οικονομικής εξαθλίωσης και πάλης για την καθημερινή επιβίωση κόντρα στους χειρότερους εχθρούς της χώρας, την Ανεργία, την Χρεωκοπία, τα Χρέη την Δυστυχία, τον Φόβο για το μέλλον, τον Μαρασμό. Τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα για όλους μας και θα πρέπει ακόμη μια φορά να προσαρμοστούμε. Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την φουρτούνα σαν καλοί καπετάνιοι και θα μπορέσουμε ακόμη μια φορά να βγούμε νικητές ή θα μας «φάει το μαύρο σκοτάδι;»
Αναμείνατε στο ακουστικό σας και βαστάτε γερά Έλληνες. Θα μας χρειαστεί !








---------------------------------------------------------------------------------
Ο στόχος του blog είναι η ανάδειξη το χωριού μας (ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ).
Κάποιες φορές όμως ως πολίτες αυτής της χώρας και έχοντας άποψη για όσα συμβαίνουν γύρω μας, θα γράφουμε και κάποια άρθρα για άλλα μέρη της Ελλάδας ή και εν γένει για την χώρα μας για την επικαιρότητα ή για διάφορα θέματα ανακύπτουν και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων. Οι απόψεις που αναφέρονται σε αυτά τα άρθρα είναι εντελώς προσωπικές απόψεις και ιδεές του διαχειριστή και δεν αντικατοπτρίζουν την γνώμη των κατοίκων του χωριού, ούτε και προσεγγίζουν πολιτικά κανένα κόμμα.