Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

VIDEOS : ΛΗΞΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (EΛΛΑΔΑ ΤV)

Λήξη Γιορτής Πορτοκαλιού 2010.
Χαιρετισμός Προέδρου Συλλόγου Γυναικών κα Δ. Μαστρογιαννάκου.
Χορευτικά από την Ομάδα Χορού Στεφανιάς.
Λαϊκό Γλέντι από το Συγκρότημα "ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ".









VIDEOS : 2Η ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ ΤV)

Ομιλία καθηγητή κ. Μπιλάλη στο πνευματικό κέντρο Στεφανιάς.
Γλέντι με τον Χορευτικό και Γυμναστικό Σύλλογο Γυθείου "ΤΕΡΨΥΧΩΡΗ".



















VIDEOS: ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (EΛΛΑΔΑ TV)

Έναρξη Γιορτής Πορτοκαλιού 2010.
Χαιρετισμοί επισήμων.
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Σπαρτιατών.
Μπουφές εδεσμάτων Γυναικείων Συλλόγων Νομού Λακωνίας.
Διαγωνισμός Μαγειρικής με βάση το πορτοκάλι.
Κλεισιμο βραδιάς με μικρό γλέντι.




























Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2010

Φίλοι μας,

σήμερα σας δίνουμε πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με την καλοκαιρινή ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2010 και διοργάνωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ, με την ευγενική υποστήριξη και χορηγία της Κοινοφελούς Επιχείρησης του ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ και του Δημάρχου κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, των χορηγών, των Μ.Μ.Ε του νομού μας, των μελών του συλλόγου, των εθελοντών και των κατοίκων της ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ανεπίσημα το σύνολο των εκδηλώσεων ξεκίνησε με τον Εορτασμό του Αϊ Γιαννάκη στα Τρίνησα, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, παρουσία κατοίκων των γύρω κοινοτήτων και χωριών.


ο Αϊ Γιαννάκης στα Τρίνησα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου όπου την εκδήλωση χαιρέτησε με λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Στεφανιάς κα Δήμητρα Μαστρογιαννάκου .


Eναρξη της ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2010
(χαιρετισμός Προέδρου Συλλόγου Γυναικών Στεφανιάς κα Μαστρογιαννάκου)


η Πρόεδρος του συλλόγου με μέλη στο περίπτερο της Γιορτής.

Την πρώτη ημέρα της γιορτής τίμησαν με την παρουσία τους διάφορα επίσημα πρόσωπα που ευγενικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και με την σειρά τους απήυθυναν σύντομους χαιρετισμούς.
Συγκεκριμένα παρόντες ήταν : ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο Δήμαρχος Σκάλας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου (κ.κ. Διαμαντάκος, Βλάχος κ.λ.π), ο Δήμαρχος Νιάτων κ. Γεώργιος Ντόβολος, ο Δήμαρχος Κροκεών κ. Δημήτριος Νταλιάνης, ο Δήμαρχος Θεραπνών κ. Ιωάννης Ράλλης, ο Εκπρόσωπος του Νομάρχη Λακωνίας κ. Γεωργιος Φωτεινάκος, ο Πρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ (Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων) κ. Φίλιππος Πήλιουρας, η πολιτευτής της Ν.Δ κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρόεδρος Α.Σ.Ε.Σ (Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας) κ. Σωτήρης Μένεγας, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας κα Ιωάννα Χρηστάκου κ.α.

Ταυτόχρονα, άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, η «Έκθεση Αντικειμένων Λαϊκής Τέχνης» (παραδοσιακών γεωργικών εργαλείων και ειδών οικοτεχνίας και χειροτεχνίας) στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Στεφανιάς με παλιά και άριστα διατηρημένα αντικείμενα που ευγενικά μας παραχώρησαν ο κ. Δημήτριος Διαμαντάκος (Δημοτικός Σύμβουλος Σκάλας) και οι κάτωθι κάτοικοι της Στεφανιάς: Λεωνίδας Λέκκας, Μεταξία Καλαντώνη, Ευδοκία Καλαντώνη, Καννελιώ Καλαντώνη, Αποστόλης Σανιδάς, Αγγελική Σανιδά, Γεωργία Σανιδά, Χρυσόστομος Μιχαλακάκος, Καννελιώ Μανωλάκου, Αλεξάνδρα Μυλωνάκου, Λούλα Καραμπάτου, Βασιλική Καραμπάτου και Δημήτριος Μανταλάς.


Η κα Μαστρογιαννάκου και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σκάλας.


Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Στεφανιάς
(κα Μαστρογιαννάκου και Μυλωνάκου)


στιγμιότυπα από την "Έκθεση Αντικειμένων Λαϊκής Τέχνης".

Το δυναμικό παρόν έδωσαν στην γιορτή μας, οι περισσότεροι Γυναικείοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής μας ως ακολούθως : η Ένωση Γυναικών Μονεμβασίας "Οι Μονεμβασιώτισσες", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Πετρίνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυθείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυριών Σκάλας, ο Σύλλογος Γυναικών Νιάτων, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων "Η Αγία Παρασκευή", ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Συκέας, ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Κροκεών "Κυνισκα", η Πανελλαδική Οργανωση Γυναικών "Παναθηναϊκή" Παρ. Γυθείου, ο Σύλλογος Γυναικών Κοριτσάς και φυσικά ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς, οι οποίοι οργάνωσαν μπουφέ με χειροποίητα γλυκά και φαγητά με βάση το πορτοκάλι και κρίθηκαν σε διαγωνισμό από τους σεφ κ.κ. Ηλία Κωνσταντακάκη και Χρήστο Βέργαδο. Οι σύλλογοι που κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις είναι οι εξής :
1η θέση: Eλιά
2η θέση : Γκοριτσά
3η θέση : Συκέα




(στους συλλόγους που νίκησαν δόθηκαν ως έπαθλο αναμνηστικά, γλυκά της γιορτής και βιβλία συνταγών με βάση το πορτοκάλι).
Επίσης στην εναρκτική εκδήλωση παρέστησαν οι "Νέοι Ορίζοντες Σκάλας", ο Σύλλογος Γυναικών Γλυκόβρυσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών.
Στους παρευρισκομένους δόθηκαν ως αναμνηστικά, συνταγές μαγειρικής με βάση το πορτοκάλι.


συνταγές πορτοκαλιού - δώρα στους επισκέπτες της έναρξης της γιορτής.

Η βραδιά έληξε με συναυλία που παρέθεσε η "Φιλαρμονική Ορχήστρα Σπαρτιατών", παίζοντας υπέροχες μελωδίες με διευθυντή τον Αρχιμουσικό κ. Σαράντο Κανελλάκο.


Ο αρχιμουσικός κ. Σαράντος Κανελλάκος & η "Φιλαρμονική Ορχήστρα Σπάρτης".

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου, δόθηκε ομιλία στο πνευματικό κέντρο του χωριού από τον κ. Δημήτριο Μπιλάλη, Επίκουρο Καθηγητή Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα : "Bιολογική Γεωργία : Παρόν & Μέλλον". Στην ομιλία βρέθηκε ο Δήμαρχος Σκάλας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο Πρόεδρος του χωριού κ. Στέλιος Πουλικάκος και αρκετοί αγρότες - κάτοικοι που ήθελαν να ενημερωθούν σχετικά με τις Βιολογική Γεωργία και τους εναλλακτικούς τρόπους καλλιέργειας.
Η τιμή που μας έκανε ο κ. Μπιλάλης για να έρθει στην Στεφανία ήταν μεγάλη, καθώς παρόλο το γεμάτο από επαγγελματικές υποχρεώσεις πρόγραμμα του, δέχθηκε ευχάριστα να πραγματοποιήσει την ομιλία αυτή, η οποία είναι μοναδική μιας και είναι ο μοναδικός εξιδικευμένος γνώστης σε ελληνικό πανεπιστήμιο, που γνωρίζει το συγκεκριμένο αντικείμενο και διαθέτει και το αντίστοιχο πτυχίο.


Παρευρισκόμενοι στην ομιλία του κ. Μπιλάλη.
ο Δήμαρχος Σκάλας κ. Γρυπιώτης και ο Πρόεδρος της Στεφανιάς κ. Πουλικάκος.


Ο καθηγητής κ. Δ. Μπιλάλης.


Ο κ. Μπιλάλης με μέλη από τον Σύλλογο Γυναικών Στεφανιάς.

Το βράδυ στην πλατεία του χωριού, ο Χορευτικός - Γυμναστικός Σύλλογος Σπάρτης "ΤΕΡΨΙΧΩΡΗ" παρουσίασε νησιώτικους χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους για χορό και το γλέντι άναψε.!


ο Χορευτικός Σύλλογος "ΤΕΡΨΥΧΩΡΗ".

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ


Το Σάββατο το απόγευμα, στο γήπεδο της Στεφανιάς, πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων : "ΤΡΙΝΑΣΙΑΚΟΣ" και "Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ". Μετά το τέλος του αγώνα η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Δ. Μαστρογιαννάκου μαζί με την ταμία του συλλόγου κα Αγγελική Μαστρογιαννάκου, έδωσαν αναμνηστικά μετάλλια στους συμμετέχοντες καθώς και αναμνηστικά διπλώματα στον διαιτητή και τις επόπτες του αγώνα (κ. Νίκο Σπυράκη κα Ελένη Μανωλακάκη και κα Γεωργία Καραμπάτου).


Ο διαιτητής Σπυράκης με τις βοηθούς του Καραμπάτου και Μανωλακάκη.


Τα αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.


Απονομή μεταλλίων στον "Τρινησιακό".


Απονομή μεταλλίων στην "Α.Ε. Σκάλας".


Η πρόεδρος και η ταμίας του συλλόγου με τον πρόεδρο του "Τρινασιακού" κ. Μανδαλά

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

Την βραδιά άνοιξε η «Χορευτική Ομάδα της Στεφανιάς», όπου τα αγόρια και κορίτσια μας, παρουσίασαν ελληνικούς λαϊκούς αλλά και ευρωπαϊκούς μοντέρνους χορούς με ιδιαίτερο κέφι και πολύ ρυθμό.


τα παιδιά της Ομάδας Χορού Στεφανιάς.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το καθιερωμένο λαϊκό γλέντι της τελευταίας ημέρας της γιορτής. Ο μπουφές ήταν γεμάτος με νόστιμα εδέσματα και ποτά .


Τα μέλη του συλλόγου Αγγελική, Γωγώ, Τασία και Αλεξάνδρα στην εξυπηρέτηση του μπουφέ.


Η κα Μαστρογιαννάκου με την Ντένη Μαστρογιαννάκου.
(διαχειρίστρια των blog του χωριού και του Συλλόγου Γυναικών Στεφανιάς).

Η μουσική επένδυση της βραδιάς, έγινε από το "λαϊκό σχήμα ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ" με 4 τραγουδιστές (2 άντρες και 2 γυναίκες) ενώ μετά από ένα καλό φαγοπότι που το κέφι "ζεστάθηκε" ξεκίνησε ο χορός με έναυσμα από τον πρόεδρο του χωριού κ. Στέλιο Πουλικάκο.




Ενδιάμεσα στο γλέντι πραγματοποιήθηκε κλήρωση πολυλαχείου με 22 μεγάλα δώρα.

Λαχνοί του πολυλαχείου και τα κληρωθέντα δώρα.


οι κυρίες του συλλόγου στην κλήρωση του πολυλαχείου.

Παρουσία στο γλέντι μας, όπως και στην έναρξη της γιορτής, έδωσαν αρκετά πολιτικά πρόσωπα όπως : ο Βουλευτής Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος, η πολιτευτής της Ν.Δ. κα Φεβρωνία Πατριανάκου, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας κα Ιωάννα Χρηστάκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι (κ.κ. Δημήτριος Διαμαντάκος, Σταύρος Βλάχος και λοιποί), ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο κ. Μιχάλης Λεϊμονίτης (του leimonitis.blogspot.com), o κ. Χρήστος Κωνστιάντος (του krokeai.gr) κ.λ.π. που διασκέδασαν στο γλέντι και χόρεψαν μαζί με τον κόσμο.


Δημοτικοί Σύμβουλοι και φίλοι (κ. Διαμαντάκος, κ. Λεϊμονίτης)


Οι κυρίες Φ. Πατριανάκου και Δ. Μαστρογιαννάκου.


ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Γ. Αποστολάκος, η κα Δ. Μαστρογιαννάκου και χορηγοί.

Όλες τις εκδηλώσεις της "ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2010", κάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός "EΛΛΑΔΑ ΤV" που εκπέμπει στους νομούς Λακωνίας, Αρκαδίας και Κυθήρων.

Τις παρούσες φωτογραφίες τράβηξαν οι : (Mιχάλης Λεϊμονίτης, Ντένη Μαστρογιαννάκου, Nεκταρία Λυμπέρη) και τους ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρησή τους.