Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940

"Η ιστορική δικαιοσύνη με αναγκάζει να αναγνωρίσω ότι μεταξύ όλων των εχθρών που στέκονται ενάντια σε μας, πάνω από όλους ο έλληνας στρατιώτης πάλεψε με το περισσότερο θάρρος. Παραδόθηκε μόνο όταν η συνέχεια της αντίστασης δεν ήταν άλλο δυνατή και όταν δεν είχε κανέναν άλλο λόγο … Εντούτοις, πάλεψε τόσο θαρραλέα, που ακόμη και οι εχθροί του δεν μπορούν να αρνηθούν το σεβασμό τους προς αυτόν… Κατά συνέπεια, οι έλληνες αιχμάλωτοι πολέμου απελευθερώθηκαν αμέσως, έχοντας υπόψιν μου την ηρωική στάση αυτών των στρατιωτών. "
ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ (Λόγος στο Reichstag 4 Μαϊου 1941)

"Απαγορεύω τον Τύπο (εφημερίδες-περιοδικά) να υποτιμήσει τους Έλληνες ή να τους δυσφημήσει… Ο Φύρερ θαυμάζει την ανδρεία των Ελλήνων. "
ΙΩΣΗΦ ΓΚΕΜΠΕΛΣ (στο ημερολόγιό του 9 Απριλίου 1941)

"Όλοι οι ελεύθεροι λαοί εντυπωσιάζονται βαθειά από το θάρρος, την πίστη και ακλόνητη στάση του ελληνικού έθνους. … το οποίο υπερασπίζεται τον εαυτό του τόσο γενναία."
ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ (32ος Πρόεδρος των Η.Π.Α)

"Λυπάμαι επειδή γερνώ και δεν θα ζήσω πολύ για να ευχαριστήσω τους Έλληνες, των οποίων η αντίσταση καθόρισε την μοίρα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου."

"Ο Ρώσικος λαός θα ευγνωμονεί πάντα τους Έλληνες που καθυστέρησε αρκετά τον Γερμανικό στρατό, τόσο ώστε να έρθει ο χειμώνας και έτσι να μας δώσουν τον πολύτιμο χρόνο που χρειάστηκε για να προετοιμαστούμε. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ"
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ (Λόγος στο Ρωσικό Ραδιόφωνο που ακολούθησε της νίκης στο Stalingrad)

"Εάν δεν είχε υπάρξει η αρετή και το θάρρος των Ελλήνων, δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η έκβαση του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου."

"Ως εκ τούτου δεν θα πούμε ότι Έλληνες παλεύουν όπως τους ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες παλεύουν όπως Έλληνες."
OYΪΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ (Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου)

"Η χώρα μας, στην οποία η αρετή είναι ιδιαίτερα τιμημένη, προσέχει με το θαυμασμό την προσπάθεια των Ελλήνων στην Αλβανία. Συγκινούμαστε τόσο πολύ, που, αφήνοντας κατά μέρος κάθε άλλο συναίσθημα, φωνάζουμε: ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ!"
ΜΑINICHI SHIMBUN (Ιαπωνική Εφημερίδα 7 Δεκεμβρίου 1940)

"Η γενναία προσπάθεια των ανθρώπων αυτού του σχετικά μικρού έθνους, για το δικαίωμα να ζήσουν χωρίς επεμβάσεις από δικτατορικά κράτη, καλεί το σεβασμό και το θαυμασμό όλων των εθνών που αγαπούν την ελευθερία ."
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (3 Απριλίου 1941)


ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΠΙΣΤΗ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ