Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

4η ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ




Ξεκινάει η 4η Έκθεση Λακωνικών προϊόντων η οποία θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, στην πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, σκηνοθέτη κ. Μανούσο Μανουσάκη, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 7.30 το βράδυ.
Στην φετινή έκθεση συμμετέχουν 26 παραγωγοί και τυποποιητές με 30 περίπτερα στα οποία θα εκτίθενται βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα της λακωνικής γης.
Το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί και να προμηθευτεί γεύσεις του Ταϋγέτου και Πάρνωνα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκίσματα, χυμούς φρούτων, αρωματικά βότανα, παξιμάδια, χωριάτικο λουκάνικο και σύγκλινο, καπνιστή πέστροφα και σολομό, καθώς και άλλα αγροκτηνοτροφικά εκλεκτά προϊόντα από τα περίπτερα των εκθετών. Επίσης θα υπάρχουν περίπτερα Λαϊκής Τέχνης, Λακωνικής Φιλοξενίας (Ξενοδοχεία) καθώς και φυτώριων (ελιών και πορτοκαλιών).
Φέτος τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τους Δήμους Σπάρτης, Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα και Μονεμβάσιας.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για τους επισκέπτες καθημερινά από τις 9:00 το πρωϊ έως τις 22:00 το βράδυ.

Πηγή video : http://www.elladatv.gr