Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΕΩΝ "ΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ"




Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το "Οίκαδε" της Τράπεζας Κύπρου διοργανώσαν τη σχολική χρονιά 2010 -2011 Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα:

"ΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ…".

Στο διαγωνισμό μπορούσαν να συμμετάσχουν παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με έργα ζωγραφικής, κολλάζ, κατασκευών και φωτογραφίες, και τα παιδιά μπορούσαν να συμμετάσχουν με ατομικό ή/ και ομαδικό έργο. Τα έργα έπρέπε να παραδοθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011.
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010, απευθύνθηκε σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και είχε πολύ μεγάλη απήχηση. Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν 7.500 ατομικά και ομαδικά έργα. Όλα τα έργα που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό εκτέθηκαν από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Μετρό στο Σύνταγμα. Η έκθεση ήταν ανοιχτή από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Τα έργα αξιολογήσε 7μελής Επιτροπή
, την οποία αποτέλεσαν, οι κ.κ :
  • Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Μ.Ε.Π.Τ.)
  • Γιώτα Καλλιακμάνη, Ζωγράφος – Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού τμήματος Μ.Ε.Π.Τ.
  • Έυα Σταμάτη, Γραφίστα, Διευθύντρια Μ.Ε.Π.Τ.
  • Γιάννα Κιλίμη Ζωγράφος, Art Therapist, ΜΑ in AT
  • Γιάννης Σκουλάς, φωτογράφος
  • Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός – σκηνοθέτης
  • Νατάσσα Κιουρκατιώτη, Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ Τράπεζας Κύπρου

Στα έργα που ξεχωρίσαν σε κάθε κατηγορία (ατομικά – ομαδικά, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο,ειδικά βραβεία) απονεμήθηκαν αντίστοιχα βραβεία στην τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαϊου 2011 και ώρα 12.00. Επίσης το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Μαϊου από τις 10:00 ως τις 17:00 στον ίδιο χώρο λειτούργησαν βιωματικά εργαστήρια, όπου τα παιδιά που επισκέφτηκαν την έκθεση είχαν την δυνατότητα να μάθουν για τα δένδρα παίζοντας παιχνίδια, ζωγραφίζοντας σε μπαλόνια, φτιάχνοντας κατασκευές και φυτεύοντας το δικό τους δενδράκι. Δίπλωμα συμμετοχής εσταλεί σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος.

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ (ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1,90 εκ.) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ (ΣΥΡΜΑ, ΥΦΑΣΜΑ, ΧΑΡΤΙ, ΓΥΨΟ, ΜΑΣΚΕΣ) ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ, ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΡΩΤΗΣΗΣ, ΚΛΠ), ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗΣ, ΛΥΠΗΣ, ΠΟΝΟΥ, ΧΑΡΑ,ΘΥΜΟΥ ΚΛΠ.

Δεν γνωρίζω αν το έργο τους είχε κάποιο όνομα, ωστόσο αυτό που θα του έδινα και νομίζω ότι του αρμόζει απόλυτα θα ήταν : ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ή ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΝΤΡΟ.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ : ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΤΟΥΛΑ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΟΥΚΙΑ ΛΙΝΑΡΔΑΚΟΥ, ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΕΝΤΖΕΡΟΥΛΑ (τα 2 τελευταία κορίτσια έχουν καταγωγή και μένουν στο χωριό μας την ΣΤΕΦΑΝΙΑ).

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΥΣΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Ακολουθούν φωτογραφίες του έργου :


και κάποιες ακόμη εντυπωσιακές συμμετοχές των διαγωνιζομένων από άλλα σχολεία της Ελλάδος :


Ρεπορτάζ : Nτένη Μαστρογιαννάκου