Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ / ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

ΠΡΟΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ ΣΚΑΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Το τελευταίο προεδρείο που εκλέκτηκε στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, για να εκπροσωπεί την κοινότητα της Στεφανιάς στον δήμο Ευρώτα είναι το εξής: 

Πρόεδρος κοινότητας : κ. Χρήστος Παπαδάκος

Αντιπρόεδρος κοινότητας : κα Αλεξάνδρα Μυλωνάκου

Μέλος : κ. Γιώργος Στρατάκος
-------------------------------------------------------------------------------------

"ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ"
Το χωριό διαθέτει ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ από το 1958, με δικό του σύγχρονο ελαιοτριβείο που παράγει λάδι επεξεργασμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες με οξέα μόλις 0-0,8 με φρουκτώδη και πικάντικη γεύση. Ποσότητες του λαδιού μας εξάγονται σε ΗΠΑ και Καναδά.    
Τενεκές και μπουκάλι συσκευασίας λαδιού Στεφανιάς 
Επίσης, προιόντα που παράγει ο κάμπος της Στεφανιάς και χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως στο εμπόριο των αγροτικών προϊόντων είναι κηπευτικά υπαίρθια και θερμοκηπίου (γνωστά στην αγορά για την ποιότητά τους) και πορτοκάλια των ποικιλιών βαλέντσια και μέρλιν λεπτόφλιδα με αυξημένο φυσικό ζάχαρο και χυμό.
--------------------------------------------------------------------------------------

     "ΤΡΙΝΑΣΙΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ"

O Τρινασιακός ιδρύθηκε το 1928 και αγωνίζεται στην Β` ερασιτεχνική Λακωνίας. Τις χρονιές 1993 - 1994 και 1997 η ομάδα έφτασε στην Α` κατηγορία. Τα οικονομικά του συλλόγου είναι πολύ δύσκολα, όμως ο Τρινασιακός είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και διεκδικεί τις ψηλότερες θέσεις της κατηγορίας του. Φέτος βρίσκεται στην Β' κατηγορία ενώ πάντα προσπαθει για την επάνοδό του στην Α` κατηγορία.
Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Δημήτρης Μανταλάς.
---------------------------------------------------------------------------------------------

  "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ"
 

   
Ο Σύλλογος Γυναικών ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ που ξεκίνησε το 1991 με πρώτη πρόεδρο την δικηγόρο Καίτη Πετροπουλάκη έχει περίπου 150 μέλη και πραγματοποιεί πολλές εκδηλώσεις. Σκοπός και στόχος των εκδηλώσεων του συλλόγου είναι ενημερωτικός, επιμορφωτικός και πολιτιστικός. 
Οι εκδηλώσεις του συλλόγου πραγματοποιούνται στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του χωριού/εκκλησίας, ενώ η καλοκαιρινή ετήσια ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ που διοργανώνει ο σύλλογος λαβαίνει χώρα στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Στεφανιάς καθώς και στην κεντρική πλατεία του χωριού. 


------------------------------------------------------------------------------------


ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"