Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ (ΤΡΙΝΗΣΑ)


Στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο, γιορτάζει η εκκλησία του Αη Γιαννάκη στα Τρίνησα.
Ψάλλεται Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο πάντα χοροστατεί ο εκάστοτε Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Στο τέλος της λειτουργίας στον χώρο της Εκκλησίας, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς προσφέρει στους παρευρισκόμενους παραδοσιακές τηγανήτες τυρί και κρασί, ενώ είτε ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας είτε η Χορευτική Ομάδα της Στεφανιάς παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς.

....................................................................................................................................................................


"ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ"

Εδώ και πολλά χρόνια στο τέλος κάθε Ιουνίου ή και στις αρχές Ιουλίου διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Στεφανιάς η "ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ". Είναι ένα μικρό φεστιβάλ που εμπνέεται και υμνεί ένα από τα βασικά αγροτικά προϊόντα της λακωνικής γης, το πορτοκάλι. Πραγματοποιείται σε 2-4 ημέρες και όσο διαρκεί  τελούνται διάφορες εκδηλώσεις επιμορφωτικού, πολιτιστικού, αθλητικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, είναι γνωστή σε όλον τον νομό Λακωνίας αλλά και πέραν των συνόρων αυτού και κάθε καλοκαίρι προσελκύει πλήθος κόσμου (απλών πολιτών αλλά και τοπικών αρχόντων), ενώ αναφορά και κάλυψη της γιορτής γίνεται από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τις εφημερίδες, τα site και τα blogs στο internet.

Oι εικόνες και οι γεύσεις του ονομαστού αυτού εσπεριδοειδούς της Λακωνίας είναι διάχυτες σε αυτή την γιορτή , ενώ οι επισκέπτες έχουν να επιλέξουν μέσα από ομιλίες, ενημερωτική έκθεση, τουρνουά ποδοσφαίρου, αγώνα δρόμου, μπουφέ με τοπικά εδέσματα, λαϊκό γλέντι, θέατρο, κλασσική χορωδία, χορευτικό όμιλο, συναυλία και λαϊκή ορχήστρα με ποιον τρόπο θα ενημερωθούν και θα ψυχαγωγηθούν τις ημέρες που διαρκεί η γιορτή.

Στο περίπτερο του γυναικείου συλλόγου πωλούνται χειροποίητα γλυκά από τις κυρίες/μέλη του, (γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα πορτοκάλι) ενώ εκτός από τα γευστικά προϊόντα, υπάρχουν και είδη ένδυσης (t-shirts, καπέλα jockey, ποδιές κουζίνας) σε πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα με τυπωμένο το λογότυπο του συλλόγου και της εκδήλωσης.