Καλώς ήλθατε στο χωριό ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ... στο blog μας θα βρείτε έγκυρη ενημέρωση και ευχάριστη ψυχαγωγία ...γράψτε μας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας ... θα χαρούμε ιδιαίτερα αν εγγραφείτε ως αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε "ψηφιακά" το χωριό μας.

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ (1-2-3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011)

Aγαπητοί φίλοι του χωριού μας,
όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ πραγματοποιεί την μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή του, την ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του νομού Λακωνίας και πραγματοποιείται για 19η συνεχόμενη χρονιά με την συνδιοργάνωση της Περιφεριακής Ενότητας Λακωνίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα και του δημάρχου Ιωάννη Γρυπιώτη. Την ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ προβάλουν τα Μ.Μ.Ε. του νομού μας, ενισχύουν τόσο οικονομικά όσο και με την προσφορά δώρων για την λαχειοφόρο κλήρωση οι χορηγοί μας και φυσικά μας χαρίζουν την πολύτιμη βοήθεια τους σε όλα τα επίπεδα, τα μέλη του συλλόγου μας καθώς και οι εθελοντές φίλοι μας.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Σύλλογο Γυναικών Στεφανιάς, αφού το 2011 συμπληρώνονται 20 έτη από την ίδρυσή του.

Ιδρύτρια και πρώτη πρόεδρος του συλλόγου (και για αρκετές ακόλουθες θητείες) ήταν η κα ΚΑΙΤΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ (δικηγόρος), μια αρκετά δραστήρια γυναίκα, ιδέα της οποίας ήταν και η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ που με αρκετή οργάνωση και αγώνα έγινε πραγματικότητα.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος δηλώνει την ενεργή παρουσία του στον Δήμο Ευρώτα (πρώην Δήμο Σκάλας), μέσω των ομιλιών, εκθέσεων, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, αθλητικών εκδηλώσεων, παζαριών, εκδρομών, αδελφοποιήσεων και φιλανθρωπικών ενεργειών που διοργανώνει κατά τις ΓΙΟΡΤΕΣ της ΜΗΤΕΡΑΣ, της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, της 3ης ΗΛΙΚΙΑΣ και της ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, και προσπαθώντας να βοηθήσει όχι μόνο τη μικρή κοινωνία του χωριού μας , αλλά να δώσει ένα ζωντανό παρών σε ολόκληρη τη Λακωνία.

Ως πρωτοποριακές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, θεωρούνται η σύλληψη και πραγματοποίηση της ΠΑΝΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, καθώς και η ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΚΩΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ που έγινε για πρώτη φορά στον νομό Λακωνίας από τον Σύλλογο το 1999.

Παρόλο την οικονομική δυσχέρεια που βιώνει η χώρα μας, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς, δίνοντας βάρος κυρίως στην προσωπική εργασία που προσφέρουν τα μέλη και οι εθελοντές, θα σας προσφέρει φέτος ένα ενδιαφέρον 3ήμερο από τις 1 έως τις 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, με τις παρακάτω επιμέρους εκδηλώσεις :

 • Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα "το Λακωνικό Τοπίο", σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης.
 • Έκθεση Ζωγραφικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Νέοι Ορίζοντες".
 • Διαγωνισμό μαγειρικής με βάση το πορτοκάλι, σε συνεργασία με την "Πανελλήνια Λέσχη Αρχιμαγείρων".
 • Eπιμορφωτική ομιλία με εισηγητή τον κ. Κ. Γαλιώτο, Σύμβουλο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
 • Συναυλία " Διαδρομή από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι" με τους Π. Μπούσαλη και Α.Μ. Κάλφα.
 • Ρεμπέτικη βραδιά από το Mουσικό Eργαστήρι της κ. Χρύσανθης - Μάνδρου Φιλιππάκου.
 • Χορούς από την Χορευτική Ομάδα της Στεφανιάς.
 • Χορούς από την Ομάδα της Απιδιάς.
 • Διεξαγωγή φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα παίδων Βρονταμά - Γλυκόβρυση.
 • Διεξαγωγή φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα "Τρινασιακός" - "Αθλητική Ένωση Περιστερίου - Φιλισίου".
 • Αγώνα ποδηλασίας.


η αφίσα της ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ 2011.

1η σελίδα του προγράμματος

της ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2011.

2η σελίδα του προγράμματος

της ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2011.


η αφίσα του μουσικού προγράμματος

την 1η ημέρα της ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2011.

φωτογραφίες από την 20ετή δράση του Συλλόγου.

φωτογραφίες από τις διάφορες ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.

οι φετινοί χορηγοί της εκδήλωσης.


Όψη του λαχνού και των δώρων
του φετινού πολυλαχείου.

(η κλήρωση του οποίου θα γίνει στις 2/7/11).Όψη της 2ης όψης του λαχνού
των υπόλοιπων δώρων του φετινού πολυλαχείου.


Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν μας τιμήσετε με την παρουσία σας κάνοντας ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα, ενημερωθείτε και διασκεδάσετε μαζί μας, γιορτάζοντας μαζί μας το ενός εκ των δύο βασικών τοπικών προϊόντων, το ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.